Більше не витрачаю на круасани весь день! Легкий та бюджетний рецепт: усі продукти є вдома..такої смакоти ви ще точно не пробували

Інгредієнти:
молоко тепле 300 г
вода тепла 300 г
цукор 2 ст. л.
дріжджі сухі 2 ч. л.
1 яйце + 1 яєчний білок
сіль 1 ч. л.
борошно 1 кг


Для змащування:
1 яєчний жовток
2-3 ст. л. молока
Сироп:
цукор 250 г
вода 250 г
шматочок лимона


Приготування:
Змішую тепле молоко з теплою водою, цукром і дріжджами, добре вимішую. Накриваю і ставлю в тепле місце на 1 годину. Додаю яйце і один білок, перемішую і всипаю сіль, перемішую. Всипаю просіяне борошно і вимішую еластичне тісто. Стіл змащую олією і вимішую тісто на ньому. Накриваю і залишаю в теплому місці на 30 хвилин.

Ділю тісто на 4 частини, скачую колобки. Розкачую кожен у пласт, змащую вершковим маслом і роблю надрізи, за якими складаю назад тісто.

Накриваю його плівкою і залишаю на 30 хвилин.

Розкачую в кожен шматок тіста в пласт, ріжу трикутниками, звертаю круасани.

Викладаю на деко, застелене пергаментом. Змащую жовтком, збитим із молоком. Випікаю за 200 градусів близько 15 – 20 хвилин.

Сироп:
Варю сироп із цукру і води та за смаком додаю шматочок лимона. Вмочую всі круасани в сироп і викладаю на блюдо для охолодження.

Круасани виходять просто дивовижні, м’які, листкові і пишні.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *