В цьому відео ви побачите, рецепт дуже смачної домашньої кров’янки від пістинських волонтерів, які з початку повномасштабної війни ріжуть свиней.
Кров’янка (гречана кишка, гурка закарпатська рецепт, кров’яна ковбаса, ковбаса кров’янка ) — це традиційна їжа на різні свята,і готують її саме тоді, коли ріжуть свиней, оскільки для неї потрібна кров.
У цьому дворі, здебільшого, свинями і займаються, тому іноді тут невеликими партіями роблять цю гречану кишку (кров’янку), щоб передати військовим домашніх смаків до особливих днів. Кишку можна споживати, як холодною так і гарячою, і в кінці відео, ви побачите варіант подачі такої кишки гарячою на сковороді.
Кров’янка в селі Рецепт з гречкою
гречка
кров
м’ясо (легені, ошийок, жирне м’ясо з голови )
цибуля
сіль
перець
коріандр (суміш спецій)
кишки для начинювання (35 мм)